PALLADION Organic extra virgin Greek olive oil

6945107926

Καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα μας

Οργανικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από τους πρώιμους καρπούς κορωνέϊκης ελιάς που συνθλίβονται με ψυχρή πίεση λίγες ώρες μετά τη συγκομιδή.

paladion

Για να ξεχωρίσουμε τη δική του πικάντικη γεύση πρέπει πρώτα να νιώσουμε το χαρακτηριστικό άρωμα, που μας ταξιδεύει κατευθείαν στην καρδιά ενός βιολογικού ελαιώνα κι έπειτα να απλώσουμε μερικές σταγόνες σε μια φρεσκοψημμένη φέτα χωριάτικο ψωμί με λίγο χοντρό αλάτι…Θα νιώσουμε το ευεργετικό κάψιμο στο λαιμό και την υπέροχη μυρωδιά και γεύση από την πρώτη μπουκιά.

Τα ελαιόδεντρα στην πλειοψηφία τους μετρούν πάνω από έναν αιώνα ζωής. Ο ελαιώνας αυτός περνώντας από γενιά σε γενιά περιήλθε στην κατοχή μας το 2007 μαζί με την αίσθηση ότι όλα πρέπει να συνεχίσουν με σεβασμό στην παράδοση αλλά και στο παραγόμενο και πολύτιμο ελαιόλαδο.

Έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στη φύση δεν χρησιμοποιήθηκαν από τότε γεωργικά φάρμακα αλλά μόνο φυσικές μέθοδοι προστασίας ώσπου το 2012 ο ελαιώνας εισήλθε στο σύστημα πιστοποίησης βιολογικής γεωργίας του οργανισμού ΔΗΩ.

Αυτό το extra παρθένο ελαιόλαδο με οξύτητα που δεν ξεπερνάει το 0,2% παράγεται εξολοκλήρου από έναν σχετικά μικρό ελαιώνα από αιωνόβιες ελιές της ποικιλίας Κορωνέϊκης. Το ιδανικό μικρόκλιμα της περιοχής και η έμφαση στην ποιότητα σε όλα τα στάδια της καλλιέργειας δίνει σε αυτό το ελαιόλαδο την μεγάλη διατροφική του αξία.

Πιο συγκεκριμένα, φροντίζουμε, δίνοντας προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια, να επιλέγουμε σε κάθε σοδειά την κατάλληλη στιγμή για την συγκομιδή του καρπού, να διασφαλίζουμε την προσεκτική συλλογή του αλλά και την άμεση μεταφορά και επεξεργασία του στο ελαιοτριβείο.

Το ελαιοτριβείο είναι πιστοποιημένο για παραγωγή βιολογικού ελαιολάδου και η συμπίεση του καρπού γίνεται εν ψυχρώ. Η επιθυμία να αναδείξουμε αυτή την διατροφική αξία, μας οδήγησε το 2018 να εμφιαλώσουμε για πρώτη φορά μια μικρή ποσότητα ελαιόλαδου, αρχικά, σε φιάλες των 100ml. Όποιος ανοίξει μια φιάλη είναι σίγουρο πως θα αισθανθεί το ταξίδι της φύσης και θα κατανοήσει τον λόγο που μας οδήγησε στην τυποποίηση του προϊόντος μας.


Extra virgin olive oil from unripe olive fruit harvested in fall and cold-pressed raw (below 27 degrees) a few hours later - in the manner of the ancient Greeks. Green, fragrant olive fruit juice, pungent, bitter and fruity to taste. In the residue 'burn' down your throat lie all its beneficial powers: antioxidant polyphenols alongside fatty acids, steroids, carotenoids and vitamins act as a protective shield against cancer and cardiovascular

disease, contribute to low cholesterol and blood sugar levels, aid liver function and reduce oxidative stress. To appreciate its unique spicy taste, first indulge in its distinct aroma taking you to the very heart of an organic olive grove; then pour some drops on a thick slice of freshly baked crusty bread and top it with a few grains of coarse salt. Feel the burning sensation down your throat alongside its superb smell and taste at that first bite. Familiarizing yourself with that distinctive burn will allow you to set it apart from the unpleasant stodgy sensation of a burning fuse or dated oil container. Open the bottle and partake of the secret of palate delight and longevity.